You are here: Home Meeting 2011 Agenda

Agenda

Mon Tue Wed Thur Fri
Focus topic Status/General Timing/Phase lags Observations/Proposal   strategy Modelling   (Hybrid + cont +   cyclo) Working groups, next steps
Moderators G.Schönherr

C.Ferrigno

D.Klochkov

K.Pottschmidt

I.Kreykenbohm

P.Becker

J. Wilms

09:00 Report from Wed Working groups (cont.) - obs
09:30 Introduction to ISSI (M.Falanga, 30min) Pulse-to-pulse variability  in bright accreting pulsars + Discussion (D. Klochkov, 45min) Numerical continuum models II (B. West, 20) New results from Feautrier Models + Discussion (O. Nishimuara, 45mins)

Report from Thurs working groups

10:00 Agenda presentation & discussion; formation of Working groups (G. Schönherr, 15 min) all: Discussion

Points to discuss from further modeling approaches (G. Schönherr)

DISCUSSION

10:15 Status of observations/analysis of accreting X-ray pulsars + discussion--> Topics for WG (K. Pottschmidt, 45min)

all: Discussion

MAXI observations of accreting pulsars (D. Klochkov,20min)

New Monte Carlo Code + Discussion (F. Schwarm, 45mins) WG
10:30 Positive correlation E_cyc and luminosity (D. Vasco, 20mins)
11:00 Coffee break Coffee break Coffee break Coffee break Coffee break
11:15 Numerical models for the dynamics and radiative transfer in accreting X-ray pulsars (P. Becker, 45min)

Phase lags in pulse profiles of 4U 0115+63 (and other sources) and interpretation of their origin. (C. Ferrigno 45min)


 

 

All: Discussion / working group formation

 

WG
11:30

Latest results of XTE J1946  &

Latest giant outburst of A0535+26 (I. Caballero, 20)

 

 

Accretion column of NS compared to CV (M. Falanga, 20)


11:45
all: Discussion
WG
12:00 LUNCH +++ LUNCH +++ LUNCH +++ +++ LUNCH +++ LUNCH +++ LUNCH +++ LUNCH +++ LUNCH
12:30
13:00

 

DISCUSSION - Accretion column parameters/hybrid

Pulse-phase resolved spectroscopy of Her X-1 (R. Staubert, 15min)

Dips and the accretion column (I. Kreykenbohm, 15min)

 

 

Working groups:

I-Hybrid

II-Proposal strategy

III-Pulse beam patterns & more

DISCUSSION: Guidelines when a CRSF detection is significant (led by S.Suchy, 20-30mins Working groups all: Presentation of WG+Discussion
13:30

 

 

Discussion Proposal strategy (wrapup from WG Tuesday)

 

14:00 State of fitting the B&W continuum model to data (C. Ferrigno, 20min) Wrapup, Todos until next meeting
14:30
15:00 State of pulse profile modelling I (approach by U. Kraus et al.) (I. Caballero, 30min) Working groups all: Presentation of WG+ Discussion
Status of pulse profile modelling II: other approaches (P. Kretschmar, 30min)

 

Afternoon free for individual work and Bern tourism

15:30
16:00 DISCUSSION
16:30

 

 

 



17:00 Reception for all teams by ISSI
17:30
18:00 all: Presentation of WG+ Discussion all: Presentation of WG+ Discussion
19:00 Dinner at "Harmonie"
Filed under: